Nødpasning er i gang: Vi skal lege hele dagen | Indland


Der plejer at være omkring 150 børn på stuerne.

I dag er der indtil videre kun mødt to op.

Sådan er virkeligheden lige nu på daginstitutionen Filosoffen i Holstebro, der ligesom mange andre af landets dagtilbud i dag har åbnet op for markant færre børn end normalt.

For at begrænse smitten af coronavirusset skal børn fra i dag som udgangspunkt holdes hjemme, hvis ikke deres forældre arbejder i en livsvigtig faggruppe.

Derfor er der mange steder kun få børn at lege med for de fremmødte unger.

Og i Holstebro har man blandt andet valgt at åbne alle kommunens 39 matrikler til pasning af børn, selvom langt de fleste børn passes hjemme. Det fortæller Susanne Ebdrup, direktør for Børn og Unge i Holstebro Kommune.

– Vi har valgt, at vi passer børn de samme steder, de i forvejen bliver passet, så de er trygge og kender huset. Vi skal alle bidrage til at minimere coronasmitten, og derfor har vi vurderet, at vi ikke vil samle børn, der ikke kender hinanden, med alt den smitte, som børn kan have.

Og af den grund vil børnene opleve en noget anden hverdag, end de plejer, siger Susanne Ebdrup.

– Men jeg har fuld tillid til, at vores dygtige voksne vil give dem nogle gode dage. Børnene får rigtig meget voksentid, og det kan der også være mange kvaliteter i.

KL: Nødberedskabet kører som det skal

Et andet af de steder, hvor der skal nødpasses den næste tid, er i børnehaven Humlebien i Svenstrup syd for Aalborg.

Der er pædagogisk leder Frida Andersen heller ikke i tvivl om, at det bliver meget anderledes for både børn og pædagoger.

– Det skal være så hyggeligt og hjemligt som overhovedet muligt og minde om hverdagen. Vi skal lege hele dagen og tage det i roligt tempo, siger hun.

Og nødberedskabet er kommet godt fra start og er oppe at køre, som det skal i hele landet, siger Jacob Bundsgaard (A), Formand Kommunernes Landsforening.

– Alle forældre, der har brug for det, kan få passet deres børn lige nu. Så det kører. Vi vil selvfølgelig løbende justere og følge meget nøje med i, hvad forældrene efterspørger, så vi kan blive ved med at sikre, at der er pasning til alle dem, der har behov for det.Source link

Leave a Reply