ISS sender 1.500 ansatte hjem – uden løn | Penge


1.500 ansatte i ISS i Danmark er på grund af corona-krisen hjemsendt i 14 dage uden løn.

Det er selvom selskabet kan få refunderet op mod 90 procent af lønudgifterne fra regeringens hjælpepakke om lønkompensation.

I stedet skal de 1.500 ISS-medarbejdere inden for især rengøring og kantinedrift nu søge om dagpenge eller kontanthjælp.

– Vores opgave er, at ISS kommer så helskindet igennem det her som muligt. Og selvfølgelig også tage os godt af vores medarbejdere, siger direktør i ISS Danmark Flemming Bendt.

Regeringens hjælpepakke har ellers fået 4.690 virksomheder landet over til at hjemsende medarbejdere med løn. Fordi virksomhederne kan få lønkompensation for op mod 26.000 kroner per medarbejder om måneden. Det viser tal fra Erhvervsstyrelsen.

Men før hjælpepakken nåede Dansk Industri og 3F at indgå en aftale, der giver virksomhederne ret til at hjemsende medarbejdere i 14 dage uden løn.

Og det er den aftale, ISS har valgt at anvende nu og hjemsende medarbejderne uden løn. Først når aftalen mellem 3F og Dansk Industri udløber i weekenden, vil ISS fra mandag bruge regeringens hjælpepakke og give løn til de hjemsendte medarbejdere.

‘Mangler samfundssind’

– Jeg synes ikke, virksomhederne viser samfundssind, når de sender folk hjem uden løn. Vi er allesammen blevet bedt om at gøre en ekstra indsats for at komme gennem denne tid, siger John Jakobsen, formand for 3F København.Source link